Savjetovanje upravitelja nekretninama, naš najveći godišnji događaj koji okuplja upravitelje iz cijele Hrvatske, ove je godine UDRUGA UPRAVITELJ organizirala na Rabu. Iako je ove i prošle godine bilo izazovno za organizirati bilo kakav skup, ovogodišnje druženje je imalo izrazito dobru posjećenost, s više od 200 sudionika. Ta brojka nam vraća nadu da se vraćamo u staro normalno i da ćemo ubrzo zajedno uživati u Savjetovanju upravitelja, s brojkom sudionika prije korona virusa.
I ove godine, kroz 3 dana druženja, od 20. do 22.10.2021. svi sudionici su imali priliku čuti niz aktualnih i stručnih tema i predavanja te se s kolegama i razmijeniti iskustava.
Skup je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije,  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grada Raba, HGK i veliku podršku čak 20 sponzorskih tvrtki koje su kroz svoja izlaganja upotpunila ovaj značajan skup. Organizatori su bili: UDRUGA UPRAVITELJ, LIBUSOFT CICOM i turistička agencija Euro ASAP Tour.
Prije radnog dijela Savjetovanja, ugodnoj atmosferi pridonijela je ženska klapa Anima Arbae, uz izvedbu svojih par pjesama. Prisutne je ispred organizacijsko-stručnih službi UDRUGE UPRAVITELJ  pozdravila Andrea Kolarić. Savjetovanje je, zatim, otvorio i sve sudionike pozdravio predsjednik upravnog odbora UDRUGE UPRAVITELJ Joško Šupe. Pozdrav i podršku u ime grada Raba dala je pročelnica Upravnog odjela za financije Martina Španjol.

 

Prvi radni dan bio je u znaku novog Zakona o upravljanju i održavanju zgrada, gdje su nam se za početak obratila dva cijenjena predavača: mr.sc. Željko Uhlir, Državni tajnik Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i prof. dr.sc. Tatjana Josipović - redoviti profesor u trajnom zvanju na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

Sudionici pravnog panela su bili Andrea Markešić, dipl.iur., GSKG d.o.o., Brankica Dejanović, dipl.iur., Inkasator d.o.o., prof.dr.sc. Tatjana Josipović, redoviti profesor u trajnom zvanju na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Tomislav Pukl, mag.iur., Zapad-stan d.o.o., Toni Šoljan, dipl. iur., Tehnoplast d.o.o. i  Vedran Vukobrat, dipl.iur., konzultant iz tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o.
Obradili su teme: Suštinske izmjene i dopune Ovršnog zakona – potpuna digitalizacija ovršnih postupaka, PR kampanja prema suvlasnicima – vlasništvo obvezuje!, Digitalizacija uplatnica i opomena – prilika za znatne uštede u poslovanju upravitelja i Digitalno potpisivanje suvlasnika na odluke vezane uz upravljanje zajedničkim dijelovima i uređajima zgrade. Vrijeme predviđeno za pravni panel je prebrzo proteklo, čime se daje zaključiti da su teme bile pogođene i da je publika za iste pokazala interes.

 


Za kraj prvog radnog dana održali su nam predavanje Irena Magdić, dipl. ing. geod. iz Državne geodetske uprave, na temu Registar zgrada i uvijek rado viđen i slušan gost našeg Savjetovanja prof. dr.sc. Hrvoje Kačer, redoviti profesor u trajnom zvanju na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

 

 
Drugi radni dan otvorila je Brankica Dejanović, dipl.iur., Inkasator d.o.o., s temom Ugovor o upravljanju: kako napisati dobar Ugovor o upravljanju, primjeri iz prakse. Nakon nje izlaganje je održao Mario Erceg, dipl.ing.el., konzultant iz tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o. na aktualnu temu u cijeloj Hrvatskoj, Uvođenje eura.Sudionici tehničkog panela bili su: Dražen Pomper, ing. inf., Monel d.o.o., Sanja Vušković, ing.građ., Tehnoplast d.o.o., Dolores Sorić, dipl.oec., LABIN STAN d.o.o., Nevena Štrbić, dipl. ing. građ., Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te moderator Joško Šupe dipl.ing. BIRO STAN - UPRAVLJANJE. Gđa Nevena Štrbić je iznijela izrazito zanimljivu temu Programi energetske obnove zgrada za razdoblje do 2030. - analiza postojećeg stanja zgrade, koja je urodila mnogobrojnim pitanjima i raspravom među sudionicima.
 

 

 
 
 
Za vrijeme Savjetovanja na Rabu održana je i redovita Skupština UDRUGE UPRAVITELJ na kojoj je usvojen izvještaj o radu, financijski izvještaj za 2020.  i financijski plan za 2022. te proveden reizbor članova Upravnog i stručnih odbora. Također, izabran je novi predsjednik UDRUGE, g. Joško Šupe, BIRO STAN - UPRAVLJANJE iz Šibenika. Ovim putem čestitamo novom predsjedniku i želimo puno uspjeha u daljnjem radu UDRUGE!
U nastavku donosimo nekoliko fotografija s fakultativnih izleta.