Oko 130 predstavnika upravitelja iz različitih dijelova Hrvatske okupilo se na trodnevnom Jesenskom skupu upravitelja u Karlovcu. U četvrtak 12. studenog, uoči samog Skupa upravitelji su održali i 134. sjednicu Upravnog odbora. Dan kasnije Skup je otvorila skupina Dubosi Osnovne škole Dubovac. Dubosi su prisutne počastili ritmičnim bubnjanjem na kantama, jednom vrstom anti-stres programa za djecu koji inače prakticiraju u svojoj školi.
Potom su se okupljenima prigodnim riječima obratili predsjednik Udruge Upravitelj Josip Šupe, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i Andreja Berberić, direktorica Inkasatora d.o.o., Karlovac, domaćina skupa.

  

  

Tijekom jednodnevnog druženja upravitelji su uz podršku stručnjaka s različitih područja raspravljali o aktualnim problemima unutar svog sektora. Govora je prije svega bilo o novom Zakonu o upravljanju i održavanju zgrada, prvom takvom u Hrvatskoj, a o kojem je najnovije detalje iznio državni tajnik Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, Željko Uhlir.
Pravni savjetnik tvrtke Libusoft Cicom osvrnuo se na Zakon u upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske i Nacrt prijedloga Zakona o načinu, uvjetima i postupku servisiranja i kupoprodaje potraživanja te njegove utjecaje na svakodnevni rad Upravitelja.

Sve relevantne informacije prisutni su dobili i vezano uz poslovanje s bankama - od odgovora na pitanje kako do kredita za energetsku obnovu zgrade ili za druge velike investicije, preko kamata pa do naknade banke i instrumenata osiguranja. U panel raspravi sudjelovali su OTP banka d.d., Privredna banka Zagreb d.d. i Karlovačka banka d.d.
Žustra rasprava povela se vezano uz stanje dimnjaka u RH, njihovu rekonstrukciju,  način provođenja dimnjačarskih usluga kao i obvezu obavještavanja suvlasnika u slučajevima lošeg stanja dimnjaka i raznih drugih nepravilnosti.

  

Dakako, cijeli skup je imao i neformalni dio pa su tako upravitelji u pravom smislu riječi iskoristili zadnje dane babljeg ljeta i uz laganu šetnju preko pontonskog mosta prešli rijeku Koranu i posjetili Aquatiku, jedinstveni slatkovodni akvarij u Hrvatskoj dok su subotu iskoristili za plovidbu žitnom lađom rijekom Kupom.