Dugoočekivani Zakon o upravljanju i održavanju zgrada konačno je ušao u javu raspravu. Prijedlog zakona objavljen je na stranicama e-Savjetovanja te ga sve zainteresirane strane mogu proučiti, komentirati i naznačiti važne stavke koje bi eventualno još trebalo promijeniti ili doraditi. 
 
Od Zakona se očekuje da uredi niz pravnih praznina koje su do sada negativno utjecale na cijeli sustav upravljanja zgradama. Zakonom bi sada tako prvi put trebalo definirati pojam zgrade, ali i utvrditi pravnu osobnost u sustav uključenih aktera - suvlasnika, predstavnika suvlasnika i upravitelja zgrada. Time bi se zaštitio kako javni tako i privatni interes te ne bi, kao što je to bilo do sada, jedino rješenje bilo bilo ono koje bi za sobom povlačilo sudski proces.  
 
Udruga Upravitelj u proteklih je godinu dana često ukazivala na izazove s kojima se upravitelji susreću prilikom upravljanja zgradama te potrebu donošenja Zakona. Stoga sada poziva sve svoje članove da se uključe u javnu raspravu te također još jednom daju svoj obol kako bismo u konačnici dobili kvalitetan dokument i kako bismo pomoću njega mogli lakše upravljati zgradama.  
Predloženi Zakon nalazi se na poveznici e-Savjetovanje.