U utorak, 17. prosinca 2013. godine u Zagrebu je održana 82. sjednica Upravnog odbora Udruge UPRAVITELJ. Na sjednici su obrađene aktualne teme i doneseno je više zaključaka.

Sjednica je imala i predblagdanski ugođaj, kada su kolege upravitelji izmjenjivali čestitke uz malo zakuske. Pored usvajanja Zapisnika sa 81. sjednice,  razmatrane su i slijedeće teme: aktualnosti iz rada upravitelja (ISO certifikati, suradnja sa HGK), analiza održanih radionica (tehničko-pravna, financijska), te suradnja na donošenju Programa energetske obnove zgrada, pripreme za proljetno Savjetovanje – Crikvenica 2014, te prijem novih članova. U članstvo Udruge primljen je upravitelj GAP ELEMENT d.o.o.  iz Zagreba, čije predstavljanje je upriličio gosp. Josip Penezić.

S ponosom ističemo jučer dobivene certifikate ISO9001 sustava kvalitete i ISO14001 očuvanja okoliša, čime se malo udruga može pohvaliti, a dokaz su našeg predanog i kvalitetnog rada.

Na sjednici Upravnog odbora minutom šutnje odana je počast nedavno preminulom kolegi Zoranu Kastropilu (1967.-2013.), našem aktivnom članu u osnivačkoj fazi Udruge, te kasnije koordinatoru Odbora za financije i vrsnom poznavatelju ekonomskih pitanja u djelatnosti upravljanja.

   
   

Isti dan u prostorijama HGK održana je i sjednica Udruženja upravljanja zgradama, kojoj je nazočilo 30-tak upravitelja, a raspravljalo se o slijedećim temama:

  • Pripreme za donošenje zakona o poslovanju upravitelja (uključujući i certificiranje za obavljanje djelatnosti), a na temelju danas iznesenih iskustava g. Dubravka Ranilovića, Predsjednika Udruženja posredovanja nekretninama pri HGK,
  • Pripreme za pokretanje inicijative vezano za izmjene i dopune Uredbe o održavanju zgrada s obzirom da u vrijeme njezinog donošenja nije bilo aktualno pitanje energetske učinkovitosti i drugih odrednica koje su bitne za učinkovitije upravljanje nekretninama u današnjim uvjetima i EU,
  • Zauzimanje stava upravitelja oko nacrta Zakona o stanovanju, koji kola u raznim institucijama i ministarstvima a ne sadrži potrebnu kvalitetu za ozbiljniju raspravu,
  • Na temu usvajanja i provedbe Programa energetske obnove stambenih zgrada za razdoblje 2013. do 2020. slanje apela nadležnim ministarstvima za usvajanje bitnih prijedloga upravitelja (pitanje legalnosti zgrade i uporabne dozvole, te definiranja potrebne suglasnosti suvlasnika), kao ključnih preduvjeta za uspjeh i masovnost provedbe Programa.