Datum objave: 24.10.2016.
Kako smo i najavljivali, od 20.10. do 22.10.2016. u Zagrebu u hotelu Antunović vrlo je uspješno održan ovogodišnji jesenski skup upravitelja.

U organizaciji UDRUGE UPRAVITELJ, tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o., turističke agencije Media Turist d.o.o., te uz podršku domaćina skupa tvrtke GSKG d.o.o., kao i Grada Zagreba bio je to najposjećeniji jesenski skup upravitelja do sada.

Dodatnu iznimno veliku važnost skupu i podršku upraviteljskom radu pridonio je dolazak ministra graditeljstva i prostornog uređenja, gosp. Lovre Kušćevića koji je predstavio najvažnija nova pravila za energetsku obnovu višestambenih zgrada sredstvima iz EU fondova. Naglasio je da na upravitelje zgrada gleda kao na važnog partnera s kojim će u korist vlasnika stanova u potpunosti iskoristi 70 milijuna eura koja su nam trenutno na raspolaganju.

Uz ministra bila nam je posebna čast i zadovoljstvo pozdraviti sudjelovanje pomoćnika ministra za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu gosp. Danijela Žambokia, te direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost gosp. Ljubomira Majdandžića.

Jedna od glavnih i najaktualnijih tema, koja je bila popraćena i s velikim interesom medija, bila je svakako daljnja energetska obnova višestambenih zgrada koja je detaljno prokomentirana i obrazložena na Okruglom stolu odmah nakon svečanog otvorenja.

Na Okruglom stolu sudjelovali su pomoćnik ministra graditeljstva gosp. Danijel Žamboki, voditelj Službe za energetsku učinkovitost gosp. Mario Klobučar te troje upravitelja iz redova članova UDRUGE. Sudionici skupa imali su priliku dobiti sve informacije vezane još za prošlogodišnje natječaje, te sve detalje, kriterije i nova pravila upravo objavljenog natječaja za energetsku obnovu višestambenih zgrada. Fond će za upravitelje organizirati stručne radionice diljem Hrvatske ali ih ujedno poziva i na individualna savjetovanja kako bi projektni prijedlozi bili što kvalitetnije pripremljeni. Na skupu je sudjelovalo 20-tak predstavnika Fonda s kojima će upravitelji ubuduće vrlo usko surađivati.

U nastavku skupa održana je zanimljiva Pravna radionica s dvije obrađene teme – „Granice odgovornosti upravitelja“ koje nam je kroz svoje stručno izlaganje obrazložio prof.dr.sc. Hrvoje Kačer, te u nastavku prof.dr.sc. Tatjana Josipović temu “Određivanje visine pričuve”. Uz daljnje moderiranje radionice od strane koordinatorice odbora za pravno, gđe Brankice Dejanović upravitelji su u nastavku aktivno sudjelovali kroz diskusiju i postavljena pitanja.

Ovogodišnji jesensku skup održan je ponovno na visokom nivou uz sudjelovanje preko ukupno 150 sudionika.

Svakako treba naglasiti i zahvalu našim sponzorima koji su i ove jeseni bili uz nas te vjerujemo ponovno ostvarili i niz novih poslovnih kontakata.

U nastavku donosimo nekoliko fotografija.