Zanimljivo predavanje o Izazovima u upravljanju održavanjem zgrada održao je u utorak, 12.11.2019, studentima zagrebačkog Građevinskog fakulteta g. Rade Ignjatović iz Udruge Upravitelj.
Građevinski fakultet i Udruga Upravitelj uspješno surađuju već niz godina pa je i ovo predavanje organizirano u sklopu te suradnje. Cilj je budućim inženjerima predstaviti to važno stručno područje jer će se vrlo vjerojatno neki od njih profesionalno i baviti upravljanjem održavanja zgradama. Svoje studente je za predavanje pripremilia profesorica Anita Cerić kojoj možemo zahvaliti za podršku i promociju struke među budućim mladim stručnjacima.
U svojem je predavanju g. Ignjatović ukratko objasnio koje su glavne zadaće upravitelja i što podrazumijeva upraviteljska djelatnost. Pričao je i o međunarodnim iskustvima, jer Udruga Upravitelj ima najšira saznanja o tome kako stvari stoje u cijeloj regiji obzirom da se na savjetovanjima o upravljanju nekretninama svake godine okupe predstavnici više zemalja. Na ovim savjetovanjima redovito sudjeluju i predstavnici Građevinskog fakulteta.
G. Ignjatović predstavio je i informatička rješenja koja su danas, u vremenima digitalne transformacije, na raspolaganju modernim upraviteljima.
Ipak, najzanimljiviji dio ovog druženja sa studentima je interakcija u otvorenoj diskusiji u kojoj se uvijek iznova spoznaje da je budućnost struke u dobrim rukama.