Sve što je bilo prije sada isto nije – došlo je 'Novo normalno'.

U takvim okolnostima Udruga je nastojala osigurati funkcioniranje i uz povećane napore Org.-stručnih službi, zadržati nivo kvalitete rada i pružanja usluga svojim članovima. Do proljeća 2020. išli smo uobičajenim tempom – redovite sjednice Upravnog odbora, pravodobna priprema proljetnog Savjetovanja upravitelja nekretninama Rab 2020, suradnja sa sponzorima.
Nakon odgađanja proljetnog Savjetovanja za jesen na Rabu, pa potom otkazivanja hotela PADOVA na Rabu i 'seljenje' u Vodice, unatoč pogoršanju epidemiološke situacije, Upravni odbor je većinom članova bio za održavanje skupa a time i održavanja kontinuiteta rada Udruge. Posebnu obvezu smo imali prema sponzorima, koji su svoja učešća najavili početkom 2020. S obzirom na manje dopušteni broj sudionika u Vodicama, Udruga je omogućila i on line praćenje skupa, te na taj način i dodatni medij za sudjelovanje svih sudionika (članova Udruge, sponzora, medija,…), koji nisu bili u mogućnosti doći u Vodice. Na taj način ovogodišnji skup imao je mogućnost sudjelovanja (uživo i/ili on line), najvećeg broja sudionika do sada.
Skup je održan pod pokroviteljstvom i uz sudjelovanje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, HGK, Grada Vodice i veliku podršku čak 21 sponzorske tvrtke koje su kroz svoja izlaganja upotpunila ovaj značajan skup.
Predavači su, u radnom dijelu savjetovanja, u svojim izlaganjima iznijeli najaktualnije teme iz upraviteljske prakse, a auditorij im je poklanjao punu pažnju dokazujući time koliko je sadržaj ovog skupa zanimljiv i dobrodošao.
Prvi radni dan bilo je riječi o Novinama u zemljišnoknjižnom pravu (Novi Zakon o zemljišnim knjigama/2019) prof. dr.sc. Tatjane Josipović; dipl.iur., Jasna Gažić Ferenčina predavala je na temu Zakona o stečaju potrošača i osobnog stečaja. Drugi blok predavanja obuhvatio je teme Primjena Zakona o obnovi zgrada nakon potresa, mr.sc. Željko Uhlir; predstavnice građevinskog fakulteta govorile su o povjerenju i komunikaciji među sudionicima u procesu održavanja, a na temu Primopredaje zgrada između upravitelja dipl.iur.,Brankica Dejanović iznijela je svoja zapažanja. Prof. dr.sc. Hrvoje Kačer i ove godine počastio nas je svojim predavanjem na temu Je li moguće zakonito odrediti različitu pričuvu za suvlasnike kao kaznu 'sui generi'. Trebaju li upravitelji voditi društvene mreže i kako komunicirati na njima predstavila je Andreja Barberić.
Drugi dan, petak 23.listopada 2020. godine, određen je za pravni i tehnički panel.
Sudionici pravnog panela održanog u petak, u prvom radnom bloku, bili su Brankica Dejanović dipl.iur., Vedran Vukobrat dipl.iur. – konzultant iz tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o., Andrea Markešić dipl.iur., GSKG d.o.o.
Pravni se panel bavio pitanjima rada od kuće u vrijeme pandemije COVID-19, ovrhama na plaću, slanje uplatnica digitalnim putem, novostima u ovršnom zakonu, te je potaknuta energična rasprava na temu Prijedloga Zakona o Upravljanju.
Sudionici tehničkog panela bili su Joško Šupe dipl.ing., Miroslav Škugor dipl.ing,arh., Marko Vučko dipl.ing., Dražen Pompe ing.inf.
S obzirom na događanja oko nas a vezano za potres i zaustavljenu energetsku obnovu teme koje su obrađene bile su: uloga konzervatora u obnovi zgrada, obnova nakon potresa te primjeri energetske obnove i statičkog ojačanja zgrada nakon potresa.
Za vrijeme boravka u Vodicama održana je i redovita Skupština Udruge Upravitelj na kojoj je usvojen izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2019. te plan za 2021. godinu.
UDRUGA će i u budućem radu nastojati zadržati sve dobre značajke svoga dosadašnjeg načina rada: neposredna razmjena iskustava, stalna edukacija i stjecanje novih znanja, korištenje novih tehnologija, upoznavanje novih krajeva, osposobljavanje domaćina skupova za organiziranje savjetovanja uz pomoć Org. stručnih službi UDRUGE, održavanje dobrih odnosa sa sponzorima, ugodno druženje i daljnje zbližavanje upravitelja s ciljem unapređenja djelatnosti i što kvalitetnijeg obavljanja poslova upravljanja, čemu i ovogodišnje Savjetovanje u Vodicama treba dati svoj doprinos.
Svakako zahvala i domaćinu ovogodišnjeg skupa tvrtki BIRO-STAN UPRAVLJANJE d.o.o. sa direktorom Joškom Šupe, te kao i obično ispred Org. stručnih službi UDRUGE tu je LIBUSOFT CICOM d.o.o. iz Zagreba i turistička agencija EURO ASAP TOURS d.o.o. na čelu s kolegom Daliborom Dmejhal iz Zagreba.
Na kraju, izuzetna zahvala i svim ovogodišnjim sponzorima koji vrlo aktivno prate sve naše skupove i već unaprijed najavljuju i rezerviraju svoje mjesto na idućem Savjetovanju i ostalim skupovima. To je zasigurno pokazatelj vrlo dobre suradnje koja ujedno doprinosi i kvaliteti rada upravitelja, a naša Savjetovanja već su tradicionalno mjesto ugodnog i korisnog druženja. Bez ovakve podrške sponzora bilo bi daleko teže organizirati skup na već uobičajenoj visokoj razini kvalitete na čemu im posebno zahvaljujemo.
Za kraj ovogodišnjeg druženja u Vodicama otišlo se je i na izlet  OPG-u Karmelski dvori, gdje smo se po družili uz pridržavanje epidemioloških mjera.