Uz iznimni angažman domaćina obrta STANAR vl. Ivane Popović, UDRUGE UPRAVITELJ, LIBUSOFT CICOM d.o.o., te turističke agencije MEDIA TURIST d.o.o., u Vinkovcima je od 16. do 18.10.2014. godine održan jesenski skup upravitelja i Tehničko-pravna radionica.

Tehničko-pravnu radionicu pripremili su Odbor za tehniku i Odbor za pravo uz pomoć org. stručnih službi UDRUGE, te uz angažman predstavnika Fonda za zaštiti okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). Dalje navedeni predavači su obradili slijedeće teme:

  • Sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti u višestambenim zgradama (energetski pregledi i certifikati – projektna dokumentacija – energetska obnova), Andrea Rajčić, dipl.ing.arh i Silvana Gluić, dipl.ing.građ. iz FZOEU,
  • Organizacija provedbe energetske obnove višestambenih zgrada, Natko Bilić, MBA, PLANETARIS d.o.o.,
  • Osvrt upravitelja i iskustva u provedbi natječaja FZOEU, Tomislav Štimac, Dražen Pomper i Tomislav Kani iz stručnog Odbora za tehniku UDRUGE UPRAVITELJ,
  • Godišnji program upravljanja (zakonska obveza i iskustva s terena prema provedenoj anketi), Brankica Dejanović iz Odbora za pravo i Gordana Ratkajec iz org. stručnih službi UDRUGE UPRAVITELJ,
  • Novi ovršni zakon i utjecaj na djelatnost upravljanja, Brankica Dejanović koordinatorica Odbora za pravo UDRUGE UPRAVITELJ.

Sve navedene teme tj. prezentacije biti će uskoro dostupne za registrirane posjetitelje stranica UDRUGE UPRAVITELJ (Stručni radovi/Materijali sa savjetovanja i radionica).

Sve teme su obrađene sa aspekta zakonskih odredbi, praktične primjene i iskustva upravitelja. Osim razmjene iskustva između prisutnih upravitelja, postavljana su i konkretna pitanja, posebno prisutnim predavačima iz FZOEU, Silvani Gluić i Andrei Rajčić, koje su svojim savjetima približile predmetnu problematiku. Aktivnim sudjelovanjem članova, sponzora i gostiju Tehničko-pravna radionica bila je zanimljiva i korisna.

Naši dragi domaćini, obitelj Popović, vlasnici obrta STANAR, potrudili su se da nam susret u Vinkovcima bude zanimljiv, poučan i ugodan i na tom trudu im se posebno zahvaljujemo. Prisutnima su približili povijest, običaje i kulturu svoga kraja, kroz posjet muzeju, obilasku grada i okolice, scensko zabavnim programom Kazališta 'Mika Živković' iz Retkovaca i prikazom „Living history“, nastupima tamburaša, etno kreacijama gđe. Musa i  mnoštvom zanimljivih detalja koji će ostati u lijepom sjećanju svih prisutnih, o čemu svjedoči i par fotografija.