U četvrtak, 07. lipnja 2018. godine u hotelu Panorama, Zagreb održana je izuzetno dobro posjećena Financijsko-tehnička radionica na temu energetske obnove višestambenih zgrada sa naglaskom na smjernice za uspješnu provedbu projekata. 
Uz predstavnike Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitostm te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na radionici je kroz intezivnu raspravu sudjelovalo 60 upravitelja, članova UDRUGE. Obrađeno je niz konkretnih slučajeva sa kojima se upravitelji susreću u samoj provedbi projekata, bilo da se radi o nabavi, priznavanju troškova, nadzoru, izvještavanju, pravnim pitanjima, problemima sa suvlasnicima itd.
Uz sugestije i tumačenja od strane FZOEU i MGIPU upravitelji su i  međusobno izmjenili iskustva, što je, kao zaključak radionice, rezultiralo novim saznanjima i vrlo vrijednim informacijama za daljnju uspješnu provedbu više od 400 započetih projekata.
Zbog aktualnosti, na radionici je dodatno obrađena tema GDPR-a sa naglaskom primjene kod upravitelja. Prodiskutirane su najčešće situacije u kojima upravitelji dolaze u doticaj sa osobnim podacima, te uvjeti, obveze i načini zaštite istih.