Kako smo višestruko najavljivali, od 18.-20.10.2018. u Mariji Bistrici, hotelu KAJ održan je ovogodišnji Jesenski skup upravitelja nekretnina. Ovo je bio dosada najposjećeniji i ujedno najbrojniji jesenski susret upravitelja uz sudjelovanje preko ukupno 150 sudionika.
Susret je započeo još u četvrtak 18.10.2018. dolaskom sudionika u kasnopopodnevnim satima, druženje uz večeru i dramski prikaz  "U autobusu" u izvedbi KUD-a Lobor.
U prepunoj dvorani hotela, 19.10.2018. održan je radni dio skupa. No prije samog početka rada u sklopu svečanog otvorenja, svojim izvanrednim nastupom pozdravili su nas učenici Glazbene škole Marija Bistrica. U nastavku su slijedili pozdravni govori gradonačelnika Grada Zaboka, g. Ivan Hanžeka, načelnika Općine Marija Bistrica g. Josip Miličkog, domaćina skupa g. Rajmunda Turka, te g. Mladena Ilijevića ispred Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
 
Rad skupa odvijao se kroz dva bloka aktualnih tema. Prije svega bilo je govora o energetskoj obnovi i problemima sa kojima se susreću upravitelji u provedbi ugovora. Predstavnici FZOEU skrenuli su kroz svoja izlaganja pažnju na niz ugovornih odredbi i načela kojih se je potrebno strogo pridržavati kako bi sredstva u konačnici bila uspješno dodijeljena. Ponovno je bilo riječi i o dimnjačarstvu u višestambenim zgradama. Temu je izložio g. Dejan Lončarić, predsjednik grupacije dimnjačara pri HGK.
Nakon pauze slijedio je još jedan blok koji je bio u cijelosti posvećen razmjeni iskustva, primjera dobre prakse, tumačenju zakona i rješavanju konkretnih primjera sa upraviteljskog terena. Sudionici su imali priliku konzultirati se sa voditeljicom Odbora za pravo, gđom Brankicom Dejanović uz podršku i pravne savjete ostalih članova odbora, gđe Silvane Vučković i g. Maria Bugarića.
 
U organizaciji UDRUGE UPRAVITELJ, tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o., turističke agencije Media Turist d.o.o., te uz veliku podršku domaćina skupa, tvrtke Komunalno Zabok d.o.o., nakon uspješnog radnog dijela druženje je nastavljeno kroz vrlo zanimljiv i bogat fakultativni sadržaj.