Do 03. prosinca 2014. godine otvoreno je javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu toplinskom energijom.

Nacrt prijedloga  Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu toplinskom energijom, s konačnim prijedlogom zakona, dostupan je na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva  - www.mingo.hr.

Neke od novina su: 

  • odluku o isključenju zgrade/građevine iz toplinskog sustava mogu donijeti suvlasnici sa devedeset posto suvlasničkih udjela;
  •  za zgrade/građevine veće od 1.000 m2, potrebno je izraditi i studiju isplativosti ukoliko se isključuje iz toplinskog sustava;
  •  jedinice lokalne samouprave dužne su organizirati djelatnost kupca toplinske energije;
  • propisane su još neke kazne i sl.

Stručne službe Udruge su i ranije bile aktivno uključene u aktivnosti oko provedbe ovog Zakona i dostavljene su Ministarstvu gospodarstva primjedbe i prijedlozi koje će se ponovo proslijediti i na javno savjetovanje.

 

Smatramo da je važno da se upravitelji, iako nisu spomenuti u ovom Zakonu, uključe u javnu raspravu. Svoje primjedbe i prijedloge dostavite u stručne službe Udruge putem e-maila info@udruga-upravitelj.hr, najkasnije do 31.11.2014. godine, kako bi iste objedinili i na vrijeme dostavili.