Green Building Professional edukacija započela je u prosincu 2015. godine i traje do svibnja 2016. u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. Edukaciju već niz godina podupire Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a pokrovitelji su također Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja RH, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH te Hrvatska komora arhitekata.

Predavanja su organizirana u suradnji sa Svjetskim savjetom za zelenu gradnju (www.worldgbc.org) te svjetskim i domaćih ekspertima iz svih područja vezanih uz zelenu gradnju, a polaznici mogu upisati cjelovitu jednogodišnju edukaciju ili pak pojedinačne module. U budućem razdoblju će se intenzivirati potreba za znanjima vezanim uz zelenu gradnju jer upravo svaki oblik financiranja, domaćeg ili iz EU fondova, podrazumijeva barem jednu, a vrlo često i više uključenih zelenih komponenti u graditeljstvu. Kroz cjelogodišnju edukaciju polaznici će naučiti sve o odabiru održive lokacije;  projektiranju i upravljanju zelenim zgradama – plus Cradle to Cradle,  BIM, KNX; financijskom aspektu zelenih zgrada i izvorima financiranja;  domaćoj zakonskoj regulativi s fokusom na nearly zero buildings – nZEB; međunarodnim certifikatima za zelenu gradnju LEED, BREEAM, DGNB; cirkularnoj ekonomiji;  pametnim zgradama i funkcionalnoj i štedljivoj rasvjeti; efikasnom korištenju vodnih resursa; održivim građevinskim materijalima i resursima; održivosti u krajobraznoj arhitekturi; zelenoj javnoj nabavi; analizi životnih troškova građevine; zelenoj gradnji u kontekstu rekonstrukcije zaštićenih zgrada i još mnogim relevantnim i izuzetno važnim temama za razvoj našeg graditeljstva u smjeru održivosti.

Ukoliko ste zainteresirani za slušanje pojedinačnog modula "Upravljanje zelenim zgradama i Cradle to Cradle" molimo vas da ispunite PRIJAVNICU.

Ukoliko ste zainteresirani za slušanje pojedinačnog modula "Rekonstrukcija zaštićenih zgrada prema principima zelene gradnje " molimo vas da ispunite PRIJAVNICU.