10.11.2018.

Predstavnici UDRUGE gostovali su 08. i 09.11.2018. godine na posvetu (savjetovanju) Poslovanje z nepremičninami u Portorožu. Savjetovanje je održano u organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije, a sudjelovanje hrvatskih predstavnika bio je svojevrsni nastavak međunarodne suradnje i razmjene iskustva u poslovanju, odnosno upravljanju sa višestambenim zgradama, započete ovog proljeća u Zadru na Savjetovanju u organizaciji naše udruge.
 
Kroz dvodnevna izlaganja izneseno je i apelirano na niz problema slovenskih kolega upravitelja (zakonodavstvo, troškovi, osiguranje odgovornosti, inspekcijski pregledi itd) iz čega proizlazi zaključak i zajednički interes potrebe pojačanog regionalnog djelovanja i povezivanja kako bi se bolje razumijelo upravitelje i utjecalo na nadležne institucije. Sudjelovali su i kolege iz Srbije kod kojih je upravljanje još u povojima što se tiče primjene i javnog prepoznavanja važnosti takvog načina upravljanja višestambenom zgradom, no u zakonodavnom okviru određeni su segmenti bolje regulirani (zgrada ima OIB, upravitelj mora imati licencu itd)
 
Savjetovanje je bilo popraćeno i jakim sponzorskim interesom, neki od predstavljenih posluju i regionalno na hrvatskom tržištu, te su tako uspostavljeni kontakti daljnje suradnje i sudjelovanja na skupovima u organizaciji UDRUGE.
 
Zajednička je ideja i potreba nastavka ovakvih strukovnih druženja, povezivanja i međunarodne inicijative za poboljšanje te bolje prepoznavanje upraviteljske djelatnosti. Sljedeći susret zakazan je za iduće proljeće u sklopu Savjetovanja upravitelja nekretninama-Hvar 2019.