Datum objave: 24.05.2017.
23. svibnja 2017. godine svečano je predstavljen twinning light projekt "Jačanje kapaciteta za energetsku učinkovitost u zgradarstvu u Hrvatskoj'(CRO nZEB)". Svečanost otvaranja održana je u Multimedijskoj dvorani knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. Projekt je financiran u sklopu programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2012. Ovaj projekt provodi njemačko Savezno ministarstvo gospodarstva i energetike (BMWi) u korist Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja (MGIPU)
 
Cilj projekta vrijednog 220.000 € je jačanje kapaciteta za energetsku učinkovitost u zgradarstvu u Republici Hrvatskoj te pomoć pri razvijanju temelja za povećanje broja zgrada gotovo nulte energije (G0EZ). Projekt ima veliku važnost za Republiku Hrvatsku jer će oba partnera blisko surađivati na izradi potrebnih preporuka za ažuriranje Plana zgrada gotovo nulte energije (G0EZ) te izradi hodograma za njegovu provedbu, uz navođenje točnog vremenskog tijeka i uključenih institucija, kao i procjene njegove izvedivosti.

BMWi će pomoći MGIPU-u pri uspostavi odgovarajućih sadržajnih podloga u vidu skupova podataka, analiza i simulacijskih pristupa. Pored toga, prioritet projekta sastojat će se od jačanja institucionalnih i administrativnih kapaciteta vezanih uz zgrade gotovo nulte energije. Više informacija možete pronaći u LETKU.