Oko stotinjak upravitelja iz različitih dijelova Hrvatske okupilo se u petak na Jesenskom skupu upravitelja u Vinkovcima. Skup je započeo nastupom muške pjevačke skupine Lipa, a otvorio ga je predsjednik Udruge Upravitelj Josip Šupe. Potom su okupljene pozdravili i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i Ivana Popović, predstavnica obrta Stanar koji je bio domaćin skupa.

Tijekom jednodnevnog druženja upravitelji su uz podršku stručnjaka s različitih područja raspravljali o aktualnim problemima unutar svog sektora. Tako je riječi prije svega bilo o izradama projekata energetske obnove. Najviše pitanja vezano uz tu temu upućena su predstavnicima FZOEU-u, a istaknuto je i kako upravitelji nisu zadovoljni zadnjim provedenim natječajem za energetsku obnovu višestambenih zgrada.

Sve relevantne informacije prisutni su dobili i vezano uz novi Pravilnik o općim uvjetima za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom, uz provedbu ugovora sufinanciranih EU sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. Riječi je bilo i o Ovršnom zakonu, porastu cijena i njihovom utjecaju na upraviteljsku djelatnost te solarnim elektranama i boksevima za otpad.

Dakako, cijeli skup je imao i onaj neformalni dio pa su tako upravitelji posjetili Tenin salaš te su obišli vodotoranj u Vukovaru i  Muzej Vučedolske kulture.