U utorak, 12. prosinca 2022. godine, održana je godišnja financijska radionica u organizaciji Odbora za financije i koordinatorice odbora UDRUGE UPRAVITELJ, gđe Gordane Vlahović. Radionica se odvijala putem ZOOM platforme što je omogućilo upraviteljima iz cijele Hrvatske da se pridruže iz naslonjača svog ureda. Da ovakav način održavanja radionica upraviteljima odgovara, pokazala je činjenica da je na radionici sudjelovalo više od 20 tvrtki upravitelja, što nam je izrazito drago.
Konzultanti tvrtke Libusoft Cicom d.o.o. iznijeli su tematska predavanja koja su od značaja za financijsko poslovanje upravitelja s osvrtom na uvođenje eura kao službene valute u RH, Uredbu o uredskom poslovanju te ostale aktualnosti.
 
Tematika se obrađivala u okviru sljedećih tema
  • Transparentna, efikasna, brza i jasna komunikacija između suvlasnika i upravitelja – Izvješća: primjena i zablude
  • Obračun plaće i drugog dohotka na prijelazu 2022./2023.
  • Akcije i koraci – prijelaz godine i prijelaz na EUR
  • Analitičke evidencije iz pogleda EUR-a
  • Prijelaz godine i EURO s gledišta profitne glavne knjige
  • Kontrolni postupci Porezne uprave za PDV i novosti u obračunu PDV-a. Ukratko, u novoj poslovnoj 2023. godini očekuju nas brojna zanimljiva događanja i promjene.
Započeli smo s EURO-m, Porezna uprava nije ostala u tišini, a mogu li upravitelji izbjeći primjenu Uredbe o uredskom poslovanju ovisi o tome jesu li javnopravna tijela. Kao šlag na kraju tijekom sljedeće godine svjetlo dana bi trebao ugledati i novi Zakon o upravljanju stambenim zgradama, no o tome više na nekoj od idućih radionica.