Datum objave: 08.12.2017.
U četvrtak, 07. prosinca 2017. godine, prema najavama održana je godišnja financijska radionica u organizaciji Odbora za financije i koordinatorice odbora, gđe Katice Burian. Radionici je prisustvovalo 12 sudionika iz redova članova udruge.

Konzultanti tvrtke LIBUSOFT CICOM d.o.o. iznijeli su tematska predavanja koja su od značaja za financijsko poslovanje upravitelja sa osvrtom na aktualnosti i novosti koje nam predstoje u nadolazećoj 2018. godini – novosti u plaćama i drugom dohotku vezano uz izmjene Pravilnika o porezu na dohodak, godišnji obračun poreza pri zadnjoj isplati plaće, porezna reforma i novosti u PDV-u, efikasno praćenje naplate potraživanja, nabava i odabir naručitelja po projektu energetske obnove višestambenih zgrada, osnova za plaćanje pričuve i promjene sredstva ovrhe u skladu sa posljednjim izmjenama  i dopunama Ovršnog zakona.
 
Kroz obradu tema došlo se do određenih zaključaka, ali i daljnje problematike koju je potrebno još obraditi i tumačiti na budućim radionicama, prije svega na nadolazećem Savjetovanju upravitelja nekretninama - Zadar 2018.